Friese paarden staan internationaal hoog in het vaandel

 

Ze spelen in de hit serie Game of Thrones en zelfs in de kaskraker The Hunger Games.

Paarden van Friese bodem lijken langzaam maar zeker de wereld over te nemen, maar hoe kan het nou dat deze mooie beestjes opeens zo populair zijn?

Inferno van Dan Brown

Dan-Brown-Fries-1024x793

Als Game of Thrones en The Hunger Games nog niet genoeg publicieit waren doet schrijver Dan Brown daar nog een schepje bovenop.

Het hoofdpersonage in zijn boek Inferno staat op een gegeven moment namelijk oog in oog met een Fries paard, naar blijkt niet geheel per toeval.

De schrijver is zelf namelijk een groot liefhebber van het Friese paardenras en woonde onlangs hoogstpersoonlijk een paardenkeuring bij in de noordelijkste provincie van ons land.

De uitstraling doet het ‘m

Volgens eigenaar van manege De Nieuwe Heuvel (Femke Dijkstra) zijn Friese paarden zo populair vanwege hun uitstraling.

Over het algemeen worden Friese paarden zeer net gefokt en hebben ze een leven vol liefde en vrijheid. Tel hierbij de natuurlijke zwarte vacht op en je hebt een icoon te pakken die mensen bij het horen van het woord ‘paard’ direct weten te linken.

Door de populariteit lijken de prijzen van mooie Friese paarden ook te zijn gestegen. Voor een goed Fries paard mag je al gauw tien-duizenden euro’s neerleggen met enkele uitschieters naar de miljoen!