Indoorkampioenschappen 2013

 

dynamics_ax_knhsDe feestdagen komen er weer aan en dat betekent dat we bijna 2013 in gaan luiden. Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen. En hoe cliché dat ook mag klinken, het is de waarheid. Ook in 2013 worden in het hele land weer selectiewedstrijden gehouden waar honderden ruiters het beste van zichzelf laten zien in de hoop zich te kwalificeren voor de indoorkampioenschappen.

Vier weekenden lang komen daarnaast de beste ruiters en amazones uit Nederland in de klassen L, M en Z naar Ermelo. Als paardenliefhebben of fanatieke ruiter ben je hier wellicht van op de hoogte, maar als geïnteresseerde bezoeker misschien niet. Iedere deelnemer aan zo een weekend rijdt niet zomaar een rondje, sprint een keer of laat het paard een mooie dressuur lopen. Als deelnemer leg je een heel traject af en dat gaat alles behalve op eigen initiatief.KNHS

In iedere regio van ons land worden daarnaast wedstrijden georganiseerd die gelden als selectiewedstrijden. De deelnemers die deel mogen nemen worden door de eigen regio geselecteerd. Deelnemers kunnen zich bij deze wedstrijden door uitmuntend te presteren selecteren voor de Regiokampioenschappen en bij deze wedstrijden kun je een startplaats op de Indoorkampioenschappen bemachtigen.

Zomaar even inschrijven en deelnemen aan de Indoorkampioenschappen 2013 zit er dus niet in, maar juist door het traject groeit de competitiedrang en worden de ruiters fanatieker vinden wij. De KNHS houdt paardenliefhebbers en anderen geïnteresseerden op de hoogte van dat wat er gebeurd bij de Regiokampioenschappen middels de website en PaardenSport. Daarnaast wordt iedereen tijdens de Indoorkampioenschappen uiteraard op de hoogte gehouden van iedere stap die gezet en genomen wordt.

De Indoorkamioenschappen van 2013 vinden plaats op de volgende dagen:

1-3 maart 2013: dressuur paarden (ZZ-Z t/m ZT)
9 maart 2013: dressuur paarden (L2 t/m ZZ-Licht)
16 maart 2013: dressuur pony’s (L2 t/m Z2)
23 maart 2013: springen pony’s
30 maart 2013: springen paarden

Wie gaat er dit jaar met deze sportprijs vandoor? Wie verlaat de Indoorkampioenschappen, na het winnen van selectiewedstrijden en de kampioenschappen zelf de avond met de sportprijs? Houd de site in de gaten voor alle informatie, want het aftellen is begonnen!

Bron: KNHS