Je paard houdt je een spiegel voor

 

Een paard weerspiegelt je ziel, je gemoedstoestand. Ben je rustig, dan reageert het paard ook rustig. Heb je je dag niet, dan gaat een paard bokkig doen. Dat is het mooie aan paarden; ze houden je een spiegel voor.

Als paarden je grote hobby zijn omdat het zulke prachtige beesten zijn, kun je je paardenhobby ook thuis voortzetten. Door de kamer te versieren met de prijzen, welke je hebt gewonnen tijdens het wedstrijdrijden. Bij de dressuur, te beginnen bij proef F1 oplopend tot proef F20. Daar je elke proef twee of meerdere keren moet doen, ben je als jockey vele jaren mee bezig voordat al deze diploma’s in de wacht zijn gesleept. Je kunt een echte prijzenkast inrichten om de gewonnen bekers in te zetten.

Daarnaast kun je examens doen voor het buitenrijden: CBR1 tot en met CBR 4. Ook daar kun je je diploma’s van aan de muur hangen. De vaantjes welke je krijgt, kun je aan een lijn hangen en zo kun je een soort van slinger maken. Op de site van het Fnrs kun je alle informatie vinden over het ruiterpaspoort, over het doen van de paardrijproeven, de kalender van alle paardrijwedstrijden in Nederland en alle andere belangrijke zaken rondom paardrijden in Nederland.

Wat ook heel mooi is, is om de foto van je favoriete paard op te hangen. Iedereen heeft wel een lievelingspaard. Als je geluk hebt, heb je een of meerdere eigen paarden. Er zijn fotografen die gespecialiseerd zijn in paardenfotografie en die prachtige foto’s van jou en je paard maken.

Heb je nog nooit paard gereden, dan is het altijd leuk om een paard te huren en een uurtje te gaan rijden of om een keer een les te volgen. Iets waar je geen spijt van krijgt, omdat het zo leuk is om te doen en omdat het paard je zoveel teruggeeft. Een aanrader.