Plannen voor 30-meter hoog Fries paard op de Afsluitdijk

 

heavy-horse-glasgow

Er bestaat een kans dat we in de toekomst een 30-meter hoog paard van Stichting Het Friese Paard kunnen bewonderen op de Afsluitdijk.

13 miljoen euro beschikbaar

In totaal heeft het Rijk ongeveer 13 miljoen euro beschikbaar gesteld om kunst op de Afsluitdijk te krijgen met als doel om meer feeling te creeeren voor zowel reizigers als bezoekers van het iconische Nederlandse landschap

Het idee is om een van de andere iconen uit het noorden – namelijk Friese werkpaarden – te verwerken in een kunstwerk. Er zijn momenteel al schaalmodellen in de maak die bij het Rijk tot de verbeelding moeten gaan spreken.

Daan Roosegaarde

foto_omslag430220_tcm21-42453

Bekende kunstenaar en designer Daan Roosegaarde mag met een deel van dit geld nieuwe ideeën uitwerken en realiseren om zo de Afsluitdijk meer feeling te geven.

Plannen voor het gigantische Friese Paard liggen al langer op tafel, maar voorheen was er geen potje waar de ruim 2 miljoen euro voor het project uit kon worden gehaald.

Stichting Het Friese Paard en Daan Roosegaarde gaan binnenkort aan tafel zitten met elkaar om een eventuele samenwerking te bespreken.