Superpaard BMC Van Grunsven Simon verkocht aan Amerikanen

 

Het paard van Jeroen Dubbeldam, BMC van Grunsven Simon is verkocht aan een Amerikaan. Het paard zal in de toekomst worden bereden door de amazone Beezie Madden.

Dubbeldam beleefde met het paard grote successen en hij heeft er de eerste plek in de WBSFH rankings mee bereikt. Waarom de gebroeders van Grunsven het paard hebben verkocht is niet geheel duidelijk, maar ze kregen waarschijnlijk veel geld van de Amerikaan die het paard heeft gekocht.

Het paard werd eerder bereden door Martijn Verpoort tot in 2008, daarna ging het paard naar Dubbeldam. Dubbeldam won met Simon verschillende wedstrijden, waaronder de Grote prijs van Calgary en landenwedstrijd in Aken en Rome. De combinatie Dubbeldam en Simon was bijna altijd goed voor spektakel en ze hadden altijd een goede kans op het podium.

Door de verkoop van Simon heeft Nederland 1 absoluut toppaard minder. Het is te hopen dat de andere paarden de klap kunnen opvangen, maar gelukkig hebben we in Nederland vrij veel goede paarden. Jeroen Dubbeldam ziet het zelf ook niet al te negatief in. Hoewel hij het erg jammer vindt, is hij blij dat er eindelijk een beslissing is gemaakt en dat het paard naar een topamazone is gegaan. Hij vindt dat Simon alleen de beste ruiters verdient en wenst het paar veel succes in de toekomst.